Virtuele ondersteuning bij geestelijke gezondheidsklachten

Virtuele ondersteuning
Wauw! Geweldig deze ontwikkelingen. Virtual reality voor het aanpakken van klachten. Lees in het artikel hieronder (Volkskrant 12 maart 2016), over jezelf leren troosten als je een ‪#‎depressie‬ hebt, virtueel in winkel, café, bus lopen om situaties minder bedreigend te gaan vinden als je ‪#‎psychotische‬ klachten hebt, kunnen vliegen als superheld om ‪#‎socialer‬ te worden of traumatische herinneringen nabouwen voor verwerking bij ‪#‎ptss‬.

Vaardigheden voor de toekomst
Er is veel kritiek op de vele uren die kinderen achter de pc zitten tegenwoordig. Ik vind het fijn als ik mijn dochter de hond zie pakken om een wandeling te maken. Of hoor dat ze met een vriend door het bos heeft gestruind. Anderzijds zie ik juist als ik naar mijn kinderen kijk de digitale onbegrensde mogelijkheden. Mijn zoon lijkt altijd een horde vrienden op zijn kamer te hebben. Zo skyped hij geregeld terwijl hij huiswerk maakt. Ze vragen na wat nu precies het huiswerk is en helpen elkaar als iemand iets niet snapt. Ik zie het als een vorm van gezamenlijk leren. En ook de computerspellen die mijn kinderen spelen. Ik hoor samenwerking, strategie bepalen, oplossingsgericht denken. Oftewel, allemaal vaardigheden die mijn kinderen goed kunnen gebruiken om het leven aan te kunnen.

Hoe kan het je dienen?
Het is anders als in mijn tijd. Maar deze digitale wereld biedt enorm veel kansen. Je kunt de ontwikkeling niet tegenhouden, wel kijken wat het voor jou kan betekenen in goede zin, waarin het je kan dienen. Onderstaand artikel vind ik daarvan een mooi voorbeeld.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *