Over mij – Mirtel

Hallo! Welkom op mijn site!

Ik geloof dat openheid verbindt en verlicht
Daarom schrijf ik op deze site over mijn leven, over gebeurtenissen die me het meest verrassen en inspireren tijdens mijn werkzaamheden en in mijn privé situatie.

Privé situatie
Ik ben in 1972 geboren en heb twee heerlijke kinderen Toon en Mila. Na het VWO ging ik niet naar de universiteit, maar naar een praktijkgerichte MBO studie in de geestelijke gezondheidskunde omdat ik al op jonge leeftijd geïntrigeerd raakte door het feit dat de uiterlijke wereld zo totaal kan verschillen met de innerlijke wereld en dat willen niet per definitie doen betekent. “Wat bepaalt nou dat iemand zich zo gedraagt, voelt en denkt?” Hier wilde ik niet over lezen, dit wilde ik ervaren. De praktijkervaring vulde ik later aan met theoretische achtergronden door alsnog een HBO en WO studie in de geestelijke gezondheidskunde te volgen en succesvol af te ronden. Mijn opleidingsrugzak vul ik door de jaren aan met cursussen, workshops en leergangen op diverse gebieden zoals financieel management, verandermanagement, corporate antropologie, etc. Tevens ben ik sinds 2021 gecertificeerd Toezichthouder.

Interim & Begeleiden veranderprocessen
Externe en interne ontwikkelingen zijn van invloed op ons of wat we doen. Doordat we er middenin zitten, is het soms lastig het geheel te overzien of keuzes te maken. Ondersteuning van buitenaf kan dan gewenst zijn. Daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres.

De wereld verandert continu – openheid helpt
Sommige veranderingen zetten we bewust in, andere overkomen ons. Niet alle veranderingen vinden we fijn, staan we op te wachten, lopen zoals we wensen of geven het effect dat we gewenst hadden. Soms blijft bepalende informatie ‘onder de tafel’ hangen. Zicht op de complexiteit van de wereld waarin we leven in relatie tot de invloed die we zelf hebben, wat een situatie losmaakt, reactiepatronen en onderliggende normen, waarden, overtuigingen en wensen en hier open over zijn, geeft de kans om regie te nemen in het veranderingsproces.

Een open en eerlijke blik naar jezelf of organisatie?
Dat is vaak de eerste stap voor daadwerkelijke verandering. Graag maak ik jou, je organisatie of medewerker(s) tijdens het veranderproces of interimopdracht, bewust van wat er daadwerkelijk leeft en gebeurt en welke invloed dit heeft op het gewenste resultaat zodat het geen overbodige energie kost maar uiteindelijk energie oplevert en het (noodzakelijke) veranderingsproces ten goede keert.

Werkervaring
De meeste werkervaring (> 30 jaar) heb ik in de geestelijke gezondheidszorg, arbeidsre-integratie en onderwijs in zowel publieke als private sector. In deze sectoren staan motivatie- en veranderingsprocessen van (kwetsbare) medewerkers, team en organisatie in een veranderende context centraal waardoor ik voor meerdere sectoren van meerwaarde kan zijn.

Kwaliteiten
Mijn achtergrond zegt nog niks over waar ik goed in ben, want waarvoor zou je nu met mij in zee moeten gaan? Daarom heb ik gevraagd hoe anderen het contact met mij ervaren. Op de LinkedIn site staan recensies. Mocht je daar interesse in hebben, dan wens ik je veel leesplezier.

Boek Noten gekraakt – leven als een zondagskind
Mijn weg naar gelukkig leven heb ik verwerkt in een boek: www.notengekraakt.nl. Door het vertellen van mijn verhaal kwam ik erachter hoe mooi verhalen delen is.

Platform Deel Je Verhaal
in 2014 heb ik samen met een groep lieve mensen het platform Deel Je Verhaal opgericht. Tot aan Covid-19 hebben heel wat mensen hun levenservaringen gedeeld op ons podium. De meeste filmpjes hiervan staan nog op het YouTube kanaal. Bij de start van dit initiatief was het delen van onze persoonlijke verhalen nog niet zo ‘gebruikelijk’ waardoor we de noodzaak voelden hier iets aan te doen vanuit de gedachte dat openheid verbindt. Tijdens de pandemie hebben we kritisch gekeken naar de meerwaarde en de doelstelling bij start en vonden we dat ons platform zijn doel gediend heeft aangezien het delen van persoonlijke verhalen in diverse contexten steeds meer ‘ingeburgerd’ is geraakt. We vinden openheid niet minder belangrijk maar zagen hier geen rol meer voor onszelf. Per 1 januari 2022 is de ANBI Stichting dan ook opgeheven.

Veel leesplezier en ik kijk uit naar je reactie!