Patronen: van veel -meer- meest naar ‘less is more’

Ik zie en hoor het me zelf telkens weer doen ..

In mijn werk en privé.

Herhalend verhelderen, verdiepen, nuanceren, uitleggen etc.

“Jawel dat staat er wel, kijk maar daar …’

‘Dit is mijn proces, echt!.’

‘Nee dat bedoel ik niet… daar en daar gaat het om.’

Het maakt het niet duidelijker…

Het zorgt niet voor verbinding…

Teveel woorden.

Teveel tekst.

Teveel beeld.

Ook nu voel ik de neiging nog veel meer woorden eraan te geven.

Maar volgens mij is de boodschap best duidelijk.

Less is more…

Moeilijk!

Ik oefen….

Welk patroon zou jij willen doorbreken?

#patronen #doorbreken #veranderen #oefenen

You may also like...

4 Responses

 1. Joop Hofman schreef:

  Herkenbaar.
  Ik ga ook oefenen.
  Kort & bondig.

 2. Jos Reinders schreef:

  Hey Mir,
  Jouw patroon herken ik wel….Less is inderdaad more.
  Mijn patroon waarmee ik anderen (en mijzelf) te kort doe is het voortdurend invullen van iemands mening, gedachte, visie, standpunt, zonder dat ik de ander de ruimte geef om zélf hieraan invulling te geven.
  Ik hou daarom de cliché-afkorting voor ogen: N.I.V.E.A. Klinkt simpel maar ik betrap mij er helaas nog regelmatig op dat ik niet open of onbevangen genoeg luister naar de ander. Jouw blog attendeerde mij er nog eens op. Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *