Geld geld geld, uitgedaagd worden in je waarden

En dan worden mijn lief Erwin Vogels en ik zelf op onze waarden getest …. we vinden een beurs op straat met 505 euro erin, geen identiteitskaart erin … wat te doen?

Houden?
Maar wat blijft er dan over van open en eerlijkheid? Wat zouden we zelf willen als wij de beurs kwijtraken? Hoe geweldig als er een eerlijke vinder is die het terug bezorgt?

Naar de politie brengen?
Ooit een programma gezien waarin ze testen wat er gebeurt met beurzen die ingeleverd worden, daar werd je niet vrolijk van, in heel veel gevallen verdween het geld of zelfs de beurs helemaal….

Dus dan toch houden?
Het is veel geld … 505 euro! Daar kun je veel leuks van doen…

Eerlijkheid?
Maar hoe staat het dan met onze waarden van openheid en eerlijkheid ….!

Kunnen we zelf de eigenaar achterhalen?
We doorzoeken de beurs; van wie is deze beurs? Vinden we aanknopingspunten om hem zelf terug te brengen?

Een vader
Een hartje van steen in het vakje waar kleingeld moet zitten. En bonnetjes van inkopen voor sinterklaas en speelgoed. Het zal een vader zijn. En eigenaar van een computerbedrijf? Want we vinden een makro pas op een bedrijfsnaam en op de bankpas staat dezelfde naam. Googelen. We zien een foto van een jonge man. De beurs is opeens niet meer anoniem, hij gaat leven. Wordt daadwerkelijk van iemand.

Bellen?
Moeder aan de lijn … we krijgen het telefoonnummer van haar zoon. Hij woont om de hoek! Binnen 5 minuten komt hij zijn beurs halen. Hij opgelucht.

Geld geld geld
Och, we hadden best veel leuke dingen kunnen doen met 500 euro! Geld …. Wat doet geld toch met een mens. Het is gemakkelijk om waarden met de mond te belijden maar wat doe je als je echt uitgedaagd wordt.

Wat zou ik gedaan hebben als geld een issue was?
Ik hoop hetzelfde. Geld zou niet leidend ‘moeten’ zijn. Ik wil geld niet leidend laten zijn in mijn leven.

Maak de wereld mooier en begin bij jezelf. Behandel de ander hoe je zelf behandeld wil worden, ook als je daarin uitgedaagd wordt.

#goededaadverricht

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *