Verlangen naar verbinding en de moed om alleen te staan.

Verlangen naar verbinding en de moed om alleen te staan.
Soms moet je met pijn in het hart afscheid nemen en geeft het tegelijkertijd rust in het hart omdat je keuzes maakt die bepalend zijn voor je levensgeluk.

Het gebeurt zelden dat ik vroegtijdig vertrek. Vooral omdat ik me (ver)bind aan mensen. Want als ik iets bijzonder vind aan mijn ‘zwervend’ werkbestaan is het alle ontmoetingen. Iedereen die ik tegenkom, vind ik op een andere manier inspirerend. Of omdat het schuurt en ik daardoor leer van mijzelf. Of doordat ik zoveel kan leren van de ander op inhoud of anderszins. Tot een enkeling waarbij ik zo’n verbondenheid voel, die mij zo raakt, dat ik ze graag verder meeneem op mijn levenspad. Maar soms, zoals nu, schuurt de inhoud van het werk teveel met mijn ‘eigen zijn’. Dan weegt zekerheid van inkomsten en de mooie ontmoetingen niet op tegen de energie die het kost om ‘door te zetten’.

Waar je deuren sluit, gaan anderen weer open.
Met een open hart, vanuit verlangen naar verbinding maar ook vanuit de moed om alleen te staan, kijk ik uit naar de volgende ontmoetingen.

 

#keuzes #hart #vertrouwen #verbinding

Ps. Het boek is een aanrader

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *