Toeval bestaat niet

Ik plaats onderstaande tekst uit het nummer Imagine als zinnige switch op Facebook. Zo noem ik quotes, stukjes tekst die me raken en je een ander perspectief op zaken kan geven:

#zinnigeswitches:

‘You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope some day you’ll join us
And the world will live as one’

Later die avond krijg Ik een reactie van een vriend of ik De Wereld Draait Door (DWDD) aan het kijken ben met de vermelding #toevalbestaatniet. Het blijkt dat een muzikant bij DWDD dit nummer van John Lennon ook citeert, gebaseerd op de aanslag in Parijs waarbij zeker 12 mensen op de redactie van een satirisch weekblad zijn omgekomen. Hij zingt:

Imagine there’s no countries,
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope some day you’ll join us
And the world will live as one

Nu zal je misschien zeggen, hoezo toeval. Het is een bekend nummer en gezien de aanslag ook een toepasselijk nummer.

Ware het niet dat ik de hele dag met mijn hoofd in mijn pc zat, te zwoegen op een blog die maar niet uit mijn handen wilde komen. Uren typen, schrappen en weer typen leidde niet naar bevredigend resultaat. Het enige dat in me opkwam was dit nummer van John Lennon. Ik zocht het op en luisterde er weer eens naar. Dat was lang geleden, het bracht me terug naar een herinnering aan mijn overleden broer Martijn. Mijn broer die wenste dat er wereldvrede zou zijn, die niet snapte waarom mensen elkaar de oorlog verklaarden en zo wreed kunnen zijn. Menig dag pijnigde hij zijn hersens omdat hij zo graag een uitvinding wilde doen zodat niemand meer kwaad zou kunnen doen. Hij hield van dit nummer. Het paste bij zijn droom.

Ja, met dit nummer zou ik ooit misschien iets doen in een blog, bedacht ik. Omdat de blog waar ik mee bezig was maar niet van de grond kwam, nam ik even pauze. Ik luisterde weer naar het nummer van John Lennon en besloot dat ik een stukje tekst van dit nummer in ieder geval even kon plaatsen op mijn social media, als ‘zinnigeswitches’. Gezien ik al maanden niet echt meer inspiratie had voor een blog, twijfelde ik zelfs of ik ooit weer zou gaan schrijven. Moe en enigszins onvoldaan klapte ik om 17.30 mijn laptop dicht. Morgen weer een dag.

Pas later die dag, in de vroege avond hoor ik van de aanslag. Ik had niks meegekregen van het nieuws. Het bezorgt me kippenvel en plaatst mijn dag en het stukje tekst van John Lennon pas echt in een ander perspectief. Morgen hopelijk weer een dag.

#toevalbestaatniet

Aanslag Parijs: 7 januari 2014
Martijn *27-12-1969 – † 8 januari 2002

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *