Onbekend geliefd, everything is new

Ik eindigde de vorige blog met het bericht over een nieuwe liefde. Wederom brengt het leven me cadeautjes.

Niet alleen mooie cadeautjes. Want dacht ik dat mijn ‘opdrachtgeverspalet’ voor dit jaar compleet was, haakte helaas een mooie opdrachtgever vroegtijdig af waardoor er toch opnieuw enige onzekerheid op mijn pad is gekomen. Oftewel een nieuwe uitdaging heeft zich alweer aangediend.

Maar dat was begin dit jaar ook zo met de liefde. Ik liet iets los zonder er iets voor in de plaats te hebben. Over het algemeen zijn we geneigd te zoeken naar wat we al kennen: ‘geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt’. Dit spreekwoord is in mijn leven echter geen uitgangspunt. In dit geval dus niet weer dezelfde soort sneakers, laarzen, slippers etc. Want vasthouden aan het oude, laat je minder goed of helemaal niet openstaan voor het onbekende. En het is niet de eerste keer dat ik het schrijf; maar als je het leven niet probeert te regisseren, komt er echt vaak iets veel mooiers op je pad dan je zelf had kunnen bedenken. Ook dit keer weer. Onbekend is onbemind zeggen ze. Nou, in mijn geval is onbekend tot nu toe erg geliefd:

• Het tintelende gevoel in mijn buik als ik kus en vrij (wat voel ik toch?)

• De ander missen als ik net afscheid heb genomen terwijl ik weet dat ik hem een paar uur later weer zie en daardoor zelfs opzie tegen op werkreis gaan (eh… zeg ik dat echt?)

• Het liefst in elkaar verstrengeld liggen onder een tweepersoons dekbed (ik zwoor bij twee eenpersoons dekbedden …)

• Samen koken zonder elkaar in de weg te lopen en al voorproevend genieten van dezelfde kaasjes (stilte…)

• Samen genieten van ‘ouwe leem’ luisteren zoals Pink Floyd (fijn hè!)

• De matras naar de woonkamer slepen zodat we bij het inslapen de maan zien en in de ochtend bij het ontwaken de zon zien opkomen (mooi hè)

• Het liefst in bed willen blijven liggen en nooit meer op hoeven te staan (nog eventjes…)

• Naar muziekfestivals gaan (spannend zeg … zelfs naar Pinkpop, dat hier om de hoek ligt, ben ik 25 jaar niet geweest..)

• Nieuwe gerechten proeven en nieuwe smaken ontdekken (mmmm… inderdaad…. dat is ook lekker!)

• Beiden op zoek gaan naar een tandenstoker na het eten (oh, heb jij die ook?)

• De dag starten met een kop koffie die je op dezelfde manier drinkt (ik ook alleen melk)

• En nog veel meer!

Oftewel alles is nieuw. En veel mooier dan ik had kunnen bedenken. Och, met dat werk komt het ook wel weer goed, dat kan haas niet anders! Leve de liefde!

Wat is nieuw voor jou?

You may also like...

5 Responses

 1. JoopHofman schreef:

  helemaal te gek ……….. genieten ….

 2. Wilma Noteborn schreef:

  Mooi om te lezen Mirtel en van harte gegund. Ik hoop dat je dit gevoel ook kunt vasthouden als er straks weer gestofzuigd moet worden. Want gelukkig, het leven is nooit alleen maar chocolade…

 3. Ans schreef:

  Lieve meid,
  Je maakt zelfs táálfouten, en ook dát is nieuw!!!
  Ik kan zo ontzettend genieten van jouw geluk!
  Maar dat is niet nieuw……………………
  Liefs van Ans

 1. 29 augustus 2014

  […] lang na mijn vorige blog kwam er inderdaad een nieuwe opdrachtgever op mijn pad! Maar dat ter […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *