I allowed myself to eat everything

Weer boekvertalingen van Noten gekraakt aan het lezen vandaag (laatste loodjes!). Kom ik onderstaand stukje tegen. In het kader van de komende feestdagen wel toepasselijk 🙂

From the moment I came to realise that, I decided to never go on a diet again. Miraculously, I didn’t gain any weight, I even lost some. It wasn’t an effort now to say ‘no’ to things, and because I allowed myself to eat everything I wanted; it didn’t matter whether I had it today or tomorrow. So if I didn’t feel like it, I didn’t eat it. Now, in the past, this would never have happened. Precisely because I constantly denied myself access to all sorts of food, I totally went overboard the minute I gave in, and because of this, every once in a while I’d eat way more than I should.

Nu ben ik door de liefde daarna wel weer wat bijgekomen. Maar dat komt vooral door gezellig dat wijntje en stukje kaas in de avond :-).

Maar nog steeds denk ik in overvloed in plaats van in schaarste en onthouding. Want net dat laatste, laat je teveel nemen als het er dan is in plaats van te genieten, te geven en alleen te nemen wat je nodig hebt.

En dat geldt niet alleen voor eten … Als we het gevoel hebben te weinig liefde te ontvangen, hebben we de neiging om te gaan trekken, bevestiging te vragen: ‘ hou je nog van mij’ . Of om dingen te gaan doen om deze liefde te krijgen in plaats van omdat we ze willen doen. Ik hoef je niet uit te leggen dat dit vaak tot precies tegengestelde resultaten leidt dan we wensen. Zo werkt het in mijn ogen dus ook met eten.

Dat geef ik ook mijn kinderen mee: dat snoep is er morgen ook nog en overmorgen ook. En raakt het op, dan schrijf je het op de boodschappenlijst. Dus geniet er van maar overeet je niet. Want die rijkdom hebben we hier in Nederland: meer dan voldoende voedsel, een warm huis, dak boven ons hoofd, vrienden, liefde en vrede. Dus wat willen we nog meer?

Nou ja, niet te veel eten met de komende feestdagen misschien, zodat we daarna ook van lekker eten kunnen blijven genieten 🙂

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *